Facebook

Kdo je kdo

Profil: Oscar Uhlig

Status Oficiální člen týmu AC Sparta Praha
Narozen 30. 11. -0001 - Po
Kde 
Bydliště Německo
Záliby 
Kontakt 
.: Chcete vědět více? :.

Nástěnka

Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/23
Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/235. 12. 2023
4.12.2023 projeta stopa Těškov v délce 21 km -Těškov - Holoubkov- Mýto lyžování pěkné
3.12. Ski Strašice -
...více

2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.
2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.24. 06. 2022
Vzhledem k zákonné povinnosti vybírat členské poplatky, prosím všechny členy ACS, kteří mají licenci ČSC o uhrazení
...více

Fanshop AC SPARTA Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,
Fanshop AC SPARTA  Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,5. 10. 2016
Dresy a kraťasy a další oblečení cyklistické Sparty můžete získat přímo přes http://www.sparta-cycling.cz/fanshop
...více

Všechny zprávičky

Kalendář

Tour de Brdy 8.červen 2024 Info
8. Červen 24 - So, 13:00
Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz

Více událostí v kalendáři

Z fotogalerie

1.1. ve 13h startujeme VC Eko komíny a ADS stavby
z Rokycan na Žďár - tradiční závod do vrchu pro cyklisty a běžce o 10 000,- Kč
Fotogalerie - Procházení

SKI areál Těškov - úpravy stop a lyžování termíny závodů
CHODOVAR SKI TOUR 2017 - návrh
11.1.2017 večerní Tříkrálový běh - Těškov volně(10) hromadný Teškov
14.1.2017 Okolo Mariánskolázeňských pramenů
18.1.2017 večerní závod Těškov volně(10) hromadný Teškov
25.1.2017(5.2.) Chodovar Ski večern
Fotogalerie - Procházení

Tour de Brdy 2016
fotogalerie
Fotogalerie - Procházení

Stojí za návštěvu

Sportimage
aktuální sportovní informace
Brdská stopa - info z Brd
aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery
BikeStream
Cyklistický webzine
Penzion - Výhledy na Brdy
Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku.
V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50.
Tomáš Hrubý - Axiory
Portfolio management - Tomáš Hrubý

Více odkazů.





Článek

Velká cena Slovenska Ryba a Kalojíros v úniku nakonec nejlepší sparťan 37.místo Jan Brňák

Po - 25. Červenec 2022, 12:46 - roadcycling.cz

Horský závod v Nové Bani v extrémních kopcích a teplotě zvládlo v limitu pouze 45 závodníků. V úvodu závodu odjel Jan Ryba i Tomáš Kalojíros, ale byli dojeti před hlavním 12% stoupáním. Jan Brňák a Tomáš Kalojíros nabrali ztrátu , ale podařilo se jim dokončit.

Vítězem GP Slovakia Thomas Pesenti. Vítězem seriálu Visegrad 4 Adam Ťoupalík.

Poslední závod seriálu Visegrad 4, Grand Prix Slovakia, byl mimořádně profilově náročný. Do cíle se dostala přibližně jen čtvrtina startujících. Do posledního cílového náročného okruhu najela sedmička nejlepších, z níž se oddělili dva: Adam Ťoupalík z Elkov-Kasper a Thomas Pesenti z italského Beltrami TSA - Tre Colli. A mezi nimi se rozhodlo o vítězi GP Slovakia. Adam Ťoupalík dnešním 2. místem potvrdil suverénní vítězství v letošním ročníku Visegrad 4. Závod jsme zaznamenávali jako live report, proto níže najdete podrobný popis průběhu závodu.

Poslední závod ze série Visegrad 4 se odehrál na Slovensku. Start i cíl měl v Novej Bani, menším městě na středním Slovensku mezi Nitrou a Bánskou Bystricou v údolí řeky Hron. Na obě strany se zvedají kopce dosahující i hodně přes tisíc metrů.

A právě toho využili pořadatelé GP Slovakia, aby vytvořili trasu profilově hodně náročnou. Na 143 km cyklisté nastoupali bezmála 2500 výškových metrů. Z tohoto pohledu závod gradoval tak, že v prvním větším okruhu stál v cestě pouze Kostivrch (2,2 km, 6,2%), v dalších dvou se k němu přidalo stoupání v Novej Bani (1,4 km, 10,6%), aby v závěru na malém okruhu se třikrát přejelo právě toto stoupání s dvěma dalšími už ne tolik náročnými. Cíl byl umístěn do mírného zhruba 500 metrového stoupání, jemuž předcházel 3 km sjezd.



Startovní listina se z větší části podobala té včerejší při GP Hungaria. Pouze část týmů mimo Visegrad 4 dala přednost GP Kranj a také pochopitelně ubylo Maďarů a přibylo Slováků. České týmy se v nezměněné sestavě přesunuly na Slovensko. Elkov-Kasper i ATT Investments startovaly souběžně i ve Slovinsku, ale tam poslaly jiné sestavy.

Hned po ostrém startu přišly na řadu pokusy o únik, ale po prvním velkém okruhu projel peloton, chudší o pár jedinců, kteří ani tak nestačili, pohromadě. Jenže hned poté najel poprvé do nejnáročnějšího stoupání a v něm už nestačila dobrá třicítka cyklistů. Mezi nimi téměř kompletní Favorit, Tufo i Sparta a také dva dresy Dukly. Ne všichni ztratili tolik, aby se nedokázali do balíku po kopci vrátit. Ovšem vzhledem k tomu, že tenhle kopec je čekal ještě 4x, bylo jasné, že tyhle závodníky na předních pozicích čekat jen těžko. Naopak všechny dresy Elkov-Kasper a ATT Investments bylo možno sledovat v první polovině pelotonu.



Nejlepším Slovákem seriálu se stal Matúš Štoček, nejlepším Čechem Adam Ťoupalík

V druhé části druhého velkého okruhu se podařilo ujet čtyřčlenné skupině. To se pranic nelíbilo Polákům z Voster ATS a tak se srovnali v šesti lidech na čele pelotonu. Vepředu totiž jeli Jakub Otruba (Elkov-Kasper), Mika Heming (ATT Investments), Lukáš Kubiš (Dukla BB) a Piotr Brozyna (HRE Mazowsze). V tomto složení projeli do posledního velkého okruhu s náskokem 1:25 min. na peloton vedený jezdci Voster ATS.

Následoval opět těžký kopec po úzké silnici a ten znovu výrazně prosel hlavní skupinu. Mezi odpadlíky bylo možno tentokrát zaznamenat i dva dresy ATT Investments a jeden Elkov-Kasper. Hodně lidí tedy nestačilo tempu těch vepředu, ale hodně lidí se už ani sem nedostalo, protože bylo v cílovém prostoru odvoláno ze závodu pro překročení časového limitu. Po dokončení posledního velkého okruhu, kdy se najelo na malý okruh, byli odvoláni všichni, kteří na prvního ztráceli 10 minut.

Ve stoupání na Kostivrch se rozpadla vedoucí čtyřka. Na čele zůstal pouze Jakub Otruba s Piotrem Brozynou. Mika Heming měl defekt a Lukáš Kubiš v kopci nestačil. Zdálo se, že větší díl práce odváděl ve vedoucí dvojici Jakub Otruba. Ale nic platno, ještě v průběhu tohoto okruhu byla dvojice dostižena především zásluhou jezdců ATT Investments. Sjíždělo se do cílového prostoru a nastal čas uklidnění, doplňovaly se zásoby, strkal led za krk. Finále v podobě těžkých tří závěrečných okruhů se blížilo.

V čelní zhruba 25členné skupině bylo možno rozeznat po třech dresech Elkov-Kasper a ATT Investments. Tři lidi tu mělo i Mazowsze, po dvou Dukla Bánská Bystrica, italské Beltrami a Voster ATS.

Z tohoto "klidu" zaútočila čtveřice, v níž měly po zástupci Voster (Pawel Cieslik) i Mazowsze (Tomasz Budzinski), z ATT Investments tu byl Matúš Štoček a z Elkov-Kasper Michael Kukrle. Se ztrátou 2:25 min. projela cílovým prostorem hlavní přibližně 35členná skupina vedená dvěma jezdci Favoritu Brno. Téměř stovka závodníků se už do finále závodu pro překročení časového limitu nedostala.



Michael Kukrle, Pawel Cieslik, Tomasz Budzinski, Matúš Štoček

Skupinu potkalo pořádné faux pas. Regulovčík nedostatečně jasně ukazoval, že je nutno ve sjezdu prudce odbočit do leva, takže všichni vyjeli mimo trať. Nikoli příliš, ale ke 30 sekundám ztráty to být mohlo. Nejvíc přejel Michale Kukrle, zbylí tři na něj ale počkali.

Při průjezdu do předposledního okruhu se čelo rozšířilo na 9 lidí. Přibylo mj. po jezdci Mazowsze, Beltrami, Santic-Wibatech, ale hlavně další dva z Elkov-Kasper. Jedním z nich byl Jakub Ťoupalík a druhým jeho bratr Adam, vítěz předešlých dvou závodu V4, který tak měl skvěle našlápnuto i k celkovému vítězství Visegrad 4 2022. V přibližně 25členném hlavním poli už se přes cílový prostor jelo jen udržovací tempo. Bylo jasné, že vítěz vzejde z první skupiny.

První z čelní skupiny v nejprudším stoupání dne odpadl Michael Kukrle. Po něm začal mít potíže Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze) a stačit přestával i Pawel Cieslik. Borec HRE Mazowsze se však ve sjezdu dokázal dotáhnout zpět. Do posledního okruhu tedy najížděla společně sedmička ve složení bratři Ťoupalíkové, Matúš Štoček, Jakub Kaczmarek a Tomasz Budzinski (oba HRE), Piotr Pekala (Santic) a cyklista týmu Beltrami Thomas Pesenti.

Začal kopec a odpadl Kaczmarek. Skupina se rozdrobila. Dolů šel Pekala, po něm Štoček s Jakubem Ťoupalíkem a pak i Budzinski. Na čele tedy jel Adam Ťoupalík a s ním včera druhý muž pořadí Thomas Pesenti z Beltrami. Pesentimu je 22 let, třetím rokem jezdí za Beltrami TSA-Tre Colli a letos má velmi slušnou sezónu, která ho pasuje někam kolem 400. místa světového žebříčku. Je to především výborný vrchař a letos má na kontě jedno vítězství v Giro del Medio Brenta (1.2).



Pesenti je vrchař. Ve spurtu však na Adama Ťoupalíka stačil. Oba borci si tak vyměnili pořadí ze včerejší GP Hungary.

„Dnes jsme se na čele vystřídali všichni. V úniku byli Jakub Otruba i Michael Kukrle, do skupiny jsme se v závěru dostali s bratrem a v závěrečném stoupání jsem nastoupil. Ve finiši jsem si věřil, ale spurtovat jsem asi začal pozdě a Itala jsem už nepředjel. Hodně mě to mrzí. Je fajn stát s bráchou na stupních vítězů, ale oba bychom byli raději, kdyby jeden z nás byl na nejvyšším stupínku, ale takový je sport,“ zhodnotil průběh výsledek dnešního závodu Adam Ťoupalík. „Celkové pořadí jsem vyhrál s bezpečným náskokem a tento víkend jsme získali hodně UCI bodů. Uvidíme, jak na tom budeme příští týden ve Francii, každopádně cítím, že na tom jsem dobře a závody V4 to ukázaly,“ dodal celkový vítěz letošního seriálu V4.

O chvíli později ve spurtu tříčlenné skupiny získal místo na stupních Jakub Ťoupalík. Matúš Štoček dokončil 4. a Budzinski na 5. místě.

Z českých týmů se do desítky vešel ještě na 8. místě Filip Řeha (Elkov-Kasper) a na 9. Mika Heming (ATT Investments). Do dvacítky pak z ATT Investments Jan Kašpar (11.), Michal Schuran (14.) a Karel Camrda (17.) a také Martin Voltr z Favoritu Brno (18.) a Ondřej Petr z Tufo-Pardus Prostějov (19.).

Pokud bychom sečetli časy prvních tří závodníků každého týmu, pak nejlepší by byl Elkov-Kasper před ATT Investments (+3:51) a HRE Mazowsze (+5:11).



V celkovém pořadí V4 se za Adamem Ťoupalíkem umístili na 2. místě Jakub Kaczmarek z HRE Mazowsze a na 3. místě Mika Heming z ATT Investments.

"Chtěli jsme zabojovat o pódium. Zpočátku se pro nás závod vyvíjel dobře, protože se do úniku dostal Mika Heming, ale odtud ho vyřadil defekt. Takže jsme museli pracovat na tom, aby se únik dojel. Což stálo dva naše závodníky dost sil. Pak se dostal do úniku Matúš Štoček, který předvedl parádní výkon. Když pak odjel Adam Ťoupalík s Pesentim, v trojici za nimi, kde byl Matúš, přestal střídat mladší z Ťoupalíků, což se potom projevilo v souboji o 3. místo. Pódium nám tedy těsně uniklo, ale 3. místo Miky Heminga v celém seriálu je velmi pěkný výsledek," komentoval závod z pohledu ATTT Investments pro RoadCycling.CZ sportovní ředitel Petr Kaltofen.
01 ITA PESENTI Thomas Beltrami TSA Tre Colli 03:40:40 40
02 CZE TOUPALIK Adam Elkov-Kasper + 00 30
03 CZE TOUPALIK Jakub Elkov-Kasper + 46 25
04 SVK STOCEK Matus ATT Investments + 46 20
05 POL BUDZINSKI Tomasz HRE Mazowsze Serce Polski + 46 15
06 POL PEKALA Piotr Santic-Wibatech + 01:18 10
07 POL KACZMAREK Jakub HRE Mazowsze Serce Polski + 02:12 5
08 CZE REHA Filip Elkov-Kasper + 02:45 3
09 GER HEMING Mika ATT Investments + 03:16 3
10 SVK KUBIS Lukas Dukla Banská Bystrica + 03:18 3
11 CZE KASPAR Jan ATT Investments + 03:18
12 POL SOWINSKI Artur Voster ATS Team + 03:20
13 ITA CIBRARIO Luca Beltrami TSA Tre Colli + 03:29
14 CZE SCHURAN Michal ATT Investments + 03:37
15 POL REKITA Szymon Voster ATS Team + 04:13
16 GBR JOBBER James Kuwait Pro Cycling Team + 04:13
17 CZE CAMRDA Karel ATT Investments + 04:56
18 CZE VOLTR Martin TJ Favorit Brno + 05:02
19 CZE PETR Ondrej Tufo-Pardus Prostejov + 05:05
20 SVK TUKA Samuel Dukla Banská Bystrica + 05:11
21 POL CIESLIK Pawel Voster ATS Team + 05:17
22 POL MURIAS Jakub Voster ATS Team + 05:36
23 ITA MANENTI Marco So.L.Me - Olmo + 05:36
24 BUL ANDREEV Yordan Martigues SC-Payden & Rygel + 05:36
25 NOR LITLERE Erlend Bergen CK + 05:40
26 POL BROZYNA Piotr HRE Mazowsze Serce Polski + 05:44
27 CZE KUKRLE Michael Elkov-Kasper + 06:22
28 SVK CANECKY Marek BRS Technology-Kartus Bike RT + 06:22
29 ITA CANEPA Francesco So.L.Me - Olmo + 07:26
30 POL SZOSTKA Pawel Santic-Wibatech + 08:24
31 CZE JAKOUBEK Tomas ATT Investments + 08:36
32 SVK KOVAC Samuel Cycling Academy Trencin + 09:48
33 POL OLSZAR Antoni TC Chrobry Scott Glogow + 09:48
34 HUN NAGY Bendeguz Matyas Epronex-Hungary Cycling Team + 13:26
35 CZE KOHOUT Martin Team Dukla Praha + 13:30
36 BUL IVANOV Tsvetan PSKK Vassil-Levski + 13:30
37 CZE BRNAK Jan AC Sparta Praha + 13:30
38 CZE GRUBER Pavel Tufo-Pardus Prostejov + 13:30
39 SVK KARAS Juraj PROefekt Team + 13:30
40 SVK KASKO David BRS Technology-Kartus Bike RT + 13:33
41 POL GANKO Antoni KLTC Konin + 13:33
42 POL GRABIS Mateusz Voster ATS Team + 13:33
43 CZE BARTA Jan Elkov-Kasper + 13:33
44 CZE KALOJIROS Tomas AC Sparta Praha + 13:33

 

Vaše reakce:

Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.
-Přidat příspěvek
Přidání příspěvku
Jméno (nepovinné, ale podpis je vítán):


Email:


Nadpis vaší reakce, téma:


Text (povinné):

Reakce na příspěvek č.
Pokud chcete reagovat přímo na konkrétní příspěvek vložte číslo tohoto příspěvku.
(nebo stačí kliknout na odkaz Reagovat a číslo příspěvku se doplní samo).

Váš email bude ochráněn před spamovými roboty.

Webmaster si vyhrazuje právo nevhodné příspěvky smazat.
To se týká hlavně vulgárních, komerčních, nesmyslných a lživých příspěvků.

Obohaťte své texty o tyto smajlíky:
Www
Opište kód z obrázku A proč jako?
Ptáte se proč opisovat kód z obrázku? Protože, nebýt tohoto kódu měli bychom tu plno nesmyslných příspěvků od spamových robotů, kteří denně procházejí internet a vyplňují samými nesmysly všechny možné formuláře. Jenže u nás narazí. Nedokáží totiž (narozdíl od člověka) přečíst text schovaný v obrázku. Oni ho vidí pouze jako obdelník s neznámým obsahem
     

Sparta Junior

Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893
Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893 24. 06. 2022
sparťanské sportovní oblečení na kolo, fotbal, hokej, atletiku a originální dárkové zboží nejen pro Sparťany najdete ...více

CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol
CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol5. 08. 2021
jedinečný systém zavěšení jízdních kol a koloběžek od Sparta cycling.
Univerzální venkovní stojan pro 7 ...více

Všechny zprávy

Cykloakademie

18.ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
18.ročník  TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic25th March 2024
18. ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
startuje v sobotu 8.června 2024 ve 12:00 hodin ve ...more

Všechny zprávy Sparty B

RSS vlákno (B)

Reakce u článků

VLADIMÍR ŠKOPÍK: DOSTALI JSTE SE DO ŠPATNÉ FINANČNÍ SITUACE? MŮŽEME POMOCI!
DOSTALI JSTE SE DO ŠPATNÉ FINANČNÍ SITUACE? MŮŽEME POMOCI!

Jednotlivcům nabízím půjčku ve výši 100 000 až 25 000 000 Kč komukoli, kdo ji může splatit s úrokovou sazbou 3 % z libovolné požadované částky. Dělám ...[zkráceno]
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: Pavel Stöhr obsadil 3.místo ve čtvrté etapě Vysočina tour > Reakce
 
luellaqj11: West virginia personals craigslist west virginia personals
Ai porn sites ai generated porn ai porn generators the porn
https://fantasy-lingerie-abbreviation.fetish-matters.net/?dania-emilee
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: Pavel Stöhr dojel na 11.místě na Českém poháru v Kyjově > Reakce

Příspěvky z fóra

Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno
 
Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno

Nejnovější diskusní vlákno:
Kniha hostů - stálé vlákno

Zobrazit všechna vlákna ve fóru