Partner - sponzorKdo je kdoProfil: Jiří Sivák
Nástěnka
Všechny zprávičky Kalendář
Tour de Brdy 8.červen 2024 Info 8. Červen 24 - So, 13:00 Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz Více událostí v kalendáři Z fotogalerie
Stojí za návštěvu
Sportimage
![]() aktuální sportovní informace Brdská stopa - info z Brd ![]() aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery BikeStream ![]() Cyklistický webzine Penzion - Výhledy na Brdy ![]() Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku. V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50. Tomáš Hrubý - Axiory ![]() Portfolio management - Tomáš Hrubý Více odkazů. ![]() ![]() |
ČlánekBaumann vítězem Praha- Vary – Praha, Martin Prázdnovský na 10 místě, Ondřej Pávek vítězem prestižní vrchařské prémie.![]() Ne - 21. Září 2008, 19:56 - Jiří Sivák V sobotu ráno čekal na závodníků z týmů již 63. ročník nejstarší /a nejdelší / české klasikym Praha – K. Vary – Praha. Teplota pouhých 9 stupňů a svěží severní vítr předznamenal průběh závodu, kdy peloton byl často natažen do terezínů. Pro vývoj závodu rozhodující únik se zrodil na 45. kilometru, kdy odskočila pětice závodníků. K ní se postupně připojili další borci spolu s naší Ondrou Pávkem a čelo závodu nakonec vykrystalizovalo v silnou 18. člennou skupinu. Ve skupině měli všechny silné týmy své zastoupení a tak si uprchlíci vytvořili během následujících 30 kilometrů náskok kolem 5 minut. Na vrchařské prémii v Lubenci se ostře spurtovalo, zvítězil Baumann před sparťanem Pávkem. Šest závodníků ve stoupání odpadlo a do Varů tak v silném bočním větru ujížděl tucet závodníků. Po sprinterské prémii v centru Varů závodníci najeli do dlouhého stoupání na Panoramku, kde byla již tradičně vypsaná vrchařská prémie. Vítěz této prémie vyhrává hodinky legendární značky OMEGA v ceně 80000,- Kč a tak se očekával strhující boj o tento technický skvost. Jako první nastoupil asi 200 metrů před čarou Bucháček z PSK, jeho nástup dokázal zachytit pouze Ondra Pávek. 100 metrů před prémií přes Bucháčka doslova přelétl a nekompromisně si s náskokem 20 metrů dojíždí pro vítězství na prémii a tím pádem i Omegy. ,,Cítil jsem se v průběhu závodu skvěle, při vjezdu do Varů jsem se rozhodl, že vrchařskou prémii zkusím vyhrát. Proto jsem vypustil sprinterskou prémii, která byla asi 5 kilometrů před prémií vrchařskou. Po nástupu Bucháčka jsem okamžitě zareagoval, nikdo jiný už do spurtu nešel. Dokázal jsem tempo vydržet až do cíle, Bucháček ani nestačil zahákovat.“ řekl v cíly závodu štastný Ondra, již s novým chronometrem na ruce. Po stoupání na Panoramku vzrostl náskok vedoucí skupiny již na 6:50 a Rogina z Perutniny Ptuj přestal střídal. V čele hlavního pole se zformovali závodníci Perutniny a Dukly Trenčín / ta neměla vepředu zastoupení/ a začala stíhací jízda. Náskok uprchlíků se začal pomalu tenčit a 60 kilometrů před cílem byl 4:30. V tento moment dochází v pelotonu k hromadnému pádu, na který nejvíce doplatil ex-sparťan Richard Faltus ve službách týmu Sparkasse Dortmund, který si zlomil ruku. V silném bočním větru se začala vedoucí skupina trhat na dvojice a trojice. Hlavní pole postupně odpadlíky pohlcuje a začíná se také dělit na několik skupin, Sparta má v první skupině zkušeného Martina Prázdnovského. 20 kilometrů před cílem jedou vepředu Baumann /Sparkasse/ a Dassler /LKT Brandeburg/ s náskokem 2 minuta na první skupinu. V motolském kopci Dassler od Baumana odpadá a vzápětí je pohlcen vedoucí skupinou. Skupině se Baumanna v ulicích Prahy dojet nepodařilo a ten si s náskokem 24 sekund dojíždí pro vítězství. Druhé místo obsadil Baumannův stájový kolega Dirk Miller /mistr Německa 2007/, třetí skončil Frantičak Raboň. Martin Prázdnovský skončil na pěkném 10 místě: ,,Tenhle dojezd není nic pro mě, se svojí postavou musím projíždět zatáčka na kostkách přece jen opatrněji a několik lidí mě v točkách předjelo.Škoda, jelo se mi dobře a neměl jsem v průběhu závodu žádnou krizi.“ Ukázka fotek z fotogalerie (celkem 88x fotek):INFO: Celou fotogalerii k tématu naleznete zde: Fotogalerie/2008/praha-vary-praha/ nebo Otevřít procházecí fotogaleriiTento článek má adresu
http://www.sparta-cycling.cz/clanek/236/baumann-vitezem-praha-vary-–-praha-martin-prazdnovsky-na-10-miste-ondrej-pavek-vitezem-prestizni-vrcharske-premie Zpět na úvodní stranu: HOME, nebo do Archívu |
Sparta Junior
Všechny zprávy Cykloakademie
Všechny zprávy Sparty B ![]() Reakce u článků
Příspěvky z fóraNejnovější diskusní vlákno: Kniha hostů - stálé vlákno Zobrazit všechna vlákna ve fóru |