Partner - sponzorKdo je kdoProfil: 2017 team AC SPARTA PRAHA cycling![]()
Nástěnka
Všechny zprávičky Kalendář
Tour de Brdy 8.červen 2024 Info 8. Červen 24 - So, 13:00 Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz Více událostí v kalendáři Z fotogalerie
Stojí za návštěvu
Sportimage
![]() aktuální sportovní informace Brdská stopa - info z Brd ![]() aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery BikeStream ![]() Cyklistický webzine Penzion - Výhledy na Brdy ![]() Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku. V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50. Tomáš Hrubý - Axiory ![]() Portfolio management - Tomáš Hrubý Více odkazů. ![]() ![]() |
ČlánekSparťani na běžkách![]() Pá - 30. Leden 2009, 11:38 - Manfred Strnad Mallorka je nejvíc! Tohle heslo se mezi cyklisty ujalo už dávno. Sparťani si jeho pravdivost tradičně ověřují v únoru a březnu. Do odletu na Mallorku zbývá však ještě téměř měsíc. Už aby to bylo! Tým AC Sparty zatím vyrazil na Šumavu nabrat fyzickou kondici na běžkách. Určitě se bude hodit! Samostatnost je základ úspěchu I z těchto zážitků je jasné, že soustředění Sparťanů na chatě Barborka u Vimperka se vydařilo. „Klasický teambuilding,“ říká manažer týmu Jirka Sivák. „Z důvodu nemoci Zdenka Rubáše a mého pracovního zaneprázdnění zahájili kluci soustředění sami. O všechno se museli postarat a zvládli to náramně, vařením počínaje a tréninkem konče. Na vysvětlenou – chata Barborka funguje tak, že si vyzvedneš u majitele pana Mohyly klíče a o všechno se musíš postarat sám – topení, úklid, vaření. Po mém příjezdu vše pokračovalo bez mých korekcí, kluci všechno zvládali na jedničku. Měli jsme štěstí na počasí, napadl nový sníh a denní teploty lehce pod nulou vytvořily optimální podmínky pro trénink na lyžích. Dostali jsme na testování nové lyžařské soupravy od Progress-sportwear a kluci byli náramně spokojeni – membrána v přední části chrání před ledovým vzduchem a přitom výborně větrá,“ říká manažer. Dobré týmy mívají ve svém středu závodníky, kteří se starají o tréninkovou morálku i když je vedení na hony vzdálené. Cyklistická Sparta mezi takové mančafty rozhodně patří. „Pravomoci ohledně vedení závodnické skupiny byly předány Tomáši Hrubému a Ondrovi Pávkovi. O Hrubiánových manažerských zkušenostech netřeba pochybovat a k tomu Pávis se svým poctivým přístupem k tréninku, to je skvělá kombinace proto, aby vše klaplo jak má a plán se splnil na sto deset procent,“ pochvaluje si Jirka Sivák. Tréninkové dávky se podařilo překročit také díky příznivému počasí a čerstvému sněhu. „Do detailu rozebírat objemové porce denních dávek tréninku ani nemá cenu. Všichni víme, co nás v létě na kole čeká. A navíc se každý chce ukázat. Takže jen pro zajímavost: Středa, čtyři hodiny na běžkách a 55 kilometrů. Čtvrtek, za slunečného počasí 62 kilometrů za pět hodin ve stopě včetně nádherného výstupu na Poledník. Pátek - dvě a půl hodiny v posilovně. Tak tam trénink trochu skřípal. Po dvou hodinách polovina cvičících vypadala jak schvácené mrtvoly a Hrubián ne a ne povolit. Když cvičit, tak pořádně a na všech strojích se všemi kombinacemi. Odpoledne hokej na rybníku. Sobota a neděle patřila opět běžkám o stejných dávkách jako ve středu a ve čtvrtek. Zvláště z nedělního tréninku měli všichni velmi pozitivní pocit. Nečekalo se, nestavělo se, trénink ubíhal a v součtu pět hodin a téměř 70 kilometrů! Prostě nádhera,“ pochvaluje si Jirka Sivák. „Samozřejmě nejde nevyzdvihnout ještě několik skutečností. Partu od prvních chvil tmelila nová posila v podobě Richarda Faltuse, který se do sestavy Sparty vrátil po angažmá v zahraničí a se zkušenostmi, kterých má jistě na rozdávání. Před kulinářskými schopnostmi Hrubiána jen smeknout. Vzpomeňme na kuřecí s brokolicovou omáčkou nebo zeleninovou čínu! Soustředění se nezúčastnil kvůli chřipce Tomáš Okrouhlický a Nebojsa Ivanovič. Srbský olympionik objíždí se svou reprezentací závody v Egyptě. Ke Spartě se připojí na Mallorce,“ připomíná manažer posilu, od které si Sparta hodně slibuje. Manfred Strnad ----------------------------------------------------------- Pohledy závodníků: Tomáš Hrubý alis Hrubián: „Velmi si cením důvěry vedení, když umožnilo zahájit soustředění i bez bafíků. Organizace a plánování tak byla čistě na závodnících. Daný byl akorát tréninkový plán, který se podařilo nejen splnit, ale částečně překonat. Jak se později ukázalo, možná právě díky této situaci získal tým novou zkušenost. A sice, že všichni skutečně táhnou za jeden provaz. Troufám si tvrdit, že v týmu není ani jeden slabý článek, který by projevoval snahu o snížení tréninkových dávek. Beru to jako výborný důkaz tréninkové morálky a odhodlání týmu.Někteří závodníci si dokonce pořídili nové běžky. To se samozřejmě projevilo i na celkové průměrné rychlosti všech tréninků. Závodníci, včetně mě, se těší na závody více než kdy jindy. Dále chci podtrhnout slova Richarda Faltuse. „Je vidět, že jste pořádní,“ zhodnotil otcovsky naše vaření, topení i úklid na chatě Barborka.“ Richard Faltus alias Falťák: Jsem příjemně překvapený, kluky jsem před soustředěním vlastně neznal. Bylo pro mě příjemným překvapením,že jsem viděl dospělé chlapy a ne male děti. Oni mají chuť to všechno, co nás čeká, zvládnout. Hlavně je pro mě důležité, že mají charakter a to nám určitě přinese přinejmenším pohodu a už jen ta podpoří sílu kolektivu. Už teď vidím silné jednotlivce. Myslím, že jsme ta Sparta s tím vším co má Sparta mít. Tak se na sezónu těším! Určitě papírově získaný respekt podpoříme i výsledky. Takže Sparta žije, těšte se! Benjamínek týmu Tomáš Holub: Parta se mi zdá výborná, je tady hodně mladých kluků, který můžou získávat hodně zkušeností od starých mazáků. Svoje běžkování radši nehodnotím, protože je to moje Achillova pata. Určitě jsem ve Spartě největší kopyto. V zimě dávám z doplňkových sportů přednost bruslím. Na nich se cítím jako ryby ve vodě. A ještě něco: Nové kombinézy jsem si zamiloval beru je na jakýkoliv trénink! Jirka Nesveda: „Největší kopyto jsem každopádně já: Při stoupání na Černou horu jsem se snažil držet v háku za Pávisem, a jak jsem z toho byl mrtvý, tak jsem koukal jen pod sebe a nevšiml jsem si proti sobě ze sjezdu jedoucího pana Bartoníčka, kterému jsem při skatingu strčil levou lyži mezi jeho nohy a tím způsobil náš vzájemný pád. Naštěstí se nám oběma nic nestalo a on mi jen s úsměvem slíbil, že mi to vrátí někdy na hokeji.“ Martin Uher: „V letošní zimní přípravě na novou sezónu mě v dresu Sparty čekalo v pořadí druhé týmové soustředění. Tréninkový kemp zaměřený na krásnou sportovní disciplínu, běžky, jsem si vychutnal doslova skvěle.“ Ukázka fotek z fotogalerie (celkem 8x fotek):INFO: Celou fotogalerii k tématu naleznete zde: Fotogalerie/2009/vimperk-leden/ nebo Otevřít procházecí fotogaleriiVaše reakce:Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.-Přidat příspěvek
Pá - 30. Leden 2009, 15:42
Kucííí, tak teda ať vám to v létě šlape!!!
Email: Sturminator
![]() ![]()
Toto je příspěvek č. 56 - Reagovat
Pá - 30. Leden 2009, 17:14
To je jak článek z Rudého práva o udernících
![]() ![]()
Toto je příspěvek č. 57 - Reagovat
Tento článek má adresu
http://www.sparta-cycling.cz/clanek/257/spartani-na-bezkach Zpět na úvodní stranu: HOME, nebo do Archívu |
Sparta Junior
Všechny zprávy Cykloakademie
Všechny zprávy Sparty B ![]() Reakce u článků
Příspěvky z fóraNejnovější diskusní vlákno: Kniha hostů - stálé vlákno Zobrazit všechna vlákna ve fóru |