Partner - sponzorKdo je kdoProfil: AC SPARTA PRAHA cycling 2021![]()
Nástěnka
Všechny zprávičky Kalendář
Tour de Brdy 8.červen 2024 Info 8. Červen 24 - So, 13:00 Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz Více událostí v kalendáři Z fotogalerie
Stojí za návštěvu
Sportimage
![]() aktuální sportovní informace Brdská stopa - info z Brd ![]() aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery BikeStream ![]() Cyklistický webzine Penzion - Výhledy na Brdy ![]() Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku. V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50. Tomáš Hrubý - Axiory ![]() Portfolio management - Tomáš Hrubý Více odkazů. ![]() ![]() |
ČlánekSparťan Nebojsa Jovanovič obsadil 4. místo na úvodním ČP - Brno- V. Bíteš- BrnoNe - 5. Duben 2009, 20:29 - Zdeněk Rubáš Na trať dlouhou 146,2 km vystartovalo od brněnské přehrady celkem 121 cyklistů z 6 států. Ve finále náročného závodu zůstala na špici závodu pětice závodníků, která měla rozhodnout, který ze silných týmů bude mít největší radost. Nebojsa Jovanovič byl celkově na druhém místě ve vrchařské soutěži , cílový spurt se mu ale nepovedl podle jeho představ. Televizní záznam na ČT 4 sport ve čtvrtek 15.45 a pátek 19.30hod Překvapilo mě po dlouhé době krásné počasí, měl jsem velkou chuť do závodu. Velkou radost jsem měl z týmové spolupráce, Sparta jako tým funguje mimořádně dobře a já se jen těším na další závody!" ¨. Do závodu na 146,2 km vystartovalo za krásného slunečného počasí od brněnské přehrady celkem 121 cyklistů z 6 států. Průběh závodu: Nováček týmu Láďa Fabišovský komentuje úvodní kilometry: Na 16. kilometru nastoupil Topiroščev z CK Windoor's Příbram a já jsem se vydal za ním, jen abych eliminoval případný únik. K nám se hned přidala čtyřka jezdců ze silných stájí - Dlouhý PSK Whirlpool, Svoboda CK Kolokrám CZ - Svijany, Šipeky Dukla Merida Trenčín a jeden závodník Dukly Praha. Kromě Svobody a Topiroščeva se nikomu nechtělo jet. Pod druhou vrchařskou premii se začal za námi balík trhat a začali odjíždět lidi na premii, kterou vyhrál Neša, tak jsem si do týhle skupinky jen nastoupil a za premii jsme se sjeli do třináctičlené skupinky, ve který jsme byli s Nešou. Horská prémie v Zastávce má pořadí: Srb Nebojsa Jovanovič z AC Sparta Praha před Toporiščevem a Milanem Kadlecem (Dukla Praha). Hlavní pole se rozdrobilo do několika skupinek a tak také projíždějí cyklisté první rychlostní prémií ve Velké Bíteši: Zde je první Zdeněk Křížek ze Sparty Praha před Milanem Kadlecem a Jakubem Novákem z CK Windoor´s Příbram. Během prvního, 40 km dlouhého okruhu, kolem Velké Bíteše se na čele vytváři vedoucí skupina, která čítá celkem 21 cyklistů: Martin Bláha, Jiří Hochmann a Milan Kadlec (Dukla Praha), Jakub Kratochvíla, Jiří Šíbl, Jakub Novák a Max Toporiščev (CK Windoor´s Příbram), František Klouček, Pavel Zitta, Petr Kubias a Petr Benčík (Mix Whirlpool), Radek Bečka (Factor Bike Team Teplice), Ladislav Fabičovský, Nebojsa Jovanovič, Zdeněk Křížek a Rostislav Krotký (AC Sparta Praha), Maroš Kováč, Ján Šipeky a Pavol Polievka (Dukla Merida Trenčín), Jan Bárta (KTM-Junkers) a také Jakub Svoboda (CK Kolokrám CZ - Svijany). Na druhé rychlostní prémii ve Velké Bíteši je první Martin Bláha před Rostislavem Krotkým a Petrem Kubiasem. Čtvrtá a poslední vrchařská prémie má vítěze v Janu Bártovi, který se tak stává nejlepším vrchařem dnešního závodu. Druhý skončil Jovanovič a třetí Klouček. Rosťa krotký okomentoval tuto fázi závodu: Za horskou prémií nad Zastávkou z hlavního pole začali nastupovat někteří silní závodníci. Abychom drželi početní převahu v čele přidali jsme se spolu se Zdeňkem Křížkem. Za Bíteší se skupiny sjely do velké 21 členné. Bohužel jsme vepředu neměli žádného výraznějšího spurtéra. Skusil jsem si zaspurtovat na druhé rychlostní prémii abych zjistil jak na tom jsem a bylo z toho 2. místo. Nešovi jsem se snažil popsat soupeře, aby věděl, co od kterého může čekat. Řekli jsme si, že pokud se bude rozhodovat v kopci musí tam být on, když "na rovině" pojedu já. Ve výjezdu z Říčan to zkusil Petr Kubias. Dojel jsem si ho a vytvořila se skupina. Neměla ovšem moc výhodné složení, takže přestala spolupracovat. V Zastávce se vše sjelo a rozhodovalo se v kopci. Skupina se rozdělila na půl a na vrcholu stoupání odjelo 5 závodníků. Neša nezaváhal. Kopec byla jeho parketa. Každý ze silných týmů měl vepředu svého zástupce. Po horské prémii již směrem do Velké Bíteše rozdělí vedoucí jednadvacítka na 3 skupinky, Láďa Fabišovský dodává: V čele se vytvořila poměrně silná skupina, celkem 21 lidí. Pak se pokračovalo v poklidu, až před poslední vrchařskou premii se začalo nastupovat, ale všechno se před kopcem opět sjelo. Bohužel jsem zaváhal ze vrcholku stoupání, když se skupina rozdělila na tři skupinky. Ta první je pětičlenná a má následující složení: Hochmann, Šíbl, Klouček, Jovanovič a Šipeky. Stíhá ji druhá, šestičlenná: Kadlec, Benčík, Křížek, Krotký, Polievka a Bárta. A konečně třetí, s deseti cyklisty: Bláha, Kratochvíla, Novák, Toporiščev, Zitta, Kubias, Bečka, Fabičovský, Kováč a Svoboda. Při průjezdu třetí rychlostní prémií ve Velké Bíteši je následující situace v závodě: Vedoucí pětice má náskok 1.30 minuty na druhou skupinku a 2.50 min. na tu třetí, přičemž prémii vyhrává Hochmann před Šíblem a Jovanovičem. V samotném závěru na brněnské přehradě nastoupil nejdříve František Klouček, po něm nastupuje Jovanovic / Sparta/, ale Jiří Hochmann (Dukla Praha) ho dojíždí a dojíždí i Kloučka a s přehledem vyhrává. Druhý skončil Klouček (Mix Whirlpool) a třetím byl Jiří Šíbl (CK Windoor´s Příbram), - 3 sekundy. Čtvrtý projel cílem Srb Nebojsa Jovanovič (AC Sparta Praha) a pátým byl Slovák Ján Šipek (Dukla Merida Trenčín). Se ztrátou necelých 3 minut dojel do cíle před hotelem Santon jako šestý mistr republiky z roku 2008 Petr Benčík (Mix Whirlpool) před sedmým Milanem Kadlecem (Dukla Praha) a Top 10 dnešního dne dokompletovali Slovák Pavol Polievka (Dukla Merida Trenčín) a Rostislav Krotký (Sparta Praha). Ukázka fotek z fotogalerie (celkem 8x fotek):INFO: Celou fotogalerii k tématu naleznete zde: clanky-soubory/2009-bites/ nebo Otevřít procházecí fotogaleriiTento článek má adresu
http://www.sparta-cycling.cz/clanek/263/spartan-nebojsa-jovanovic-obsadil-4-misto-na-uvodnim-cp-brno-v-bites-brno Zpět na úvodní stranu: HOME, nebo do Archívu |
Sparta Junior
Všechny zprávy Cykloakademie
Všechny zprávy Sparty B ![]() Reakce u článků
Příspěvky z fóraNejnovější diskusní vlákno: Kniha hostů - stálé vlákno Zobrazit všechna vlákna ve fóru |