Partner - sponzorKdo je kdoProfil: Denis Rugovac
Nástěnka
Všechny zprávičky Kalendář
Tour de Brdy 8.červen 2024 Info 8. Červen 24 - So, 13:00 Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz Více událostí v kalendáři Z fotogalerie
Stojí za návštěvu
Sportimage
![]() aktuální sportovní informace Brdská stopa - info z Brd ![]() aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery BikeStream ![]() Cyklistický webzine Penzion - Výhledy na Brdy ![]() Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku. V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50. Tomáš Hrubý - Axiory ![]() Portfolio management - Tomáš Hrubý Více odkazů. ![]() ![]() |
ČlánekTomáš Okrouhlický 6. v závodě 1.2. UCI Rutland-Melton ClassicPo - 18. Duben 2011, 13:49 - Jiří Sivák Výborného výsledku dosáhl lídr sparťanských cyklistů Tomáš Okrouhlický v závodě Rutland - Melton Classic, když obsadil ve spurtu vedoucí skupiny 6. místo. ,,Mohlo to být ale výrazně lepší, spurtoval jsem na poloprázdné galusce a poslední zatáčku 150 metrů před cílem jsem jel hodně opatrně“, komentova závěr závodu Tomáš. Do prvního šotolinového úseku na 52 kilometru najíždělo celé hlavní pole pohromadě a byl to nesmlouvavý boj v pelotonu o pozice, každý závodník se tlačil dopředu, aby najel do ,,terénu“ co nejvíce vpředu. A pak již následuje tvrdá selekce, řada závodníků odpadne kvůli defektům, kdy dlouho čekají za nataženým polem závodníků na pomoc mechanického vozu a zpět do hlavního pole se jim nepodaří dostat. Dále není nouze o pády, která následně rozdělí peloton do několika skupin, které se pak jen vyjímečně sjedou zpět. Na 120 kilometru vykrystalizoval v čele pelotonu 25 členná skupina, ve které měla Sparta svého lídra, Tomáše Okrouhlického: ,, Tento závod jsem v minulých letech nejel, něco podobného jsem ale několikrát absolvoval v Dánsku a tam se mi vždy dařilo. Alfou a omegou úspěchu v takovém závodě je držet se neustále vpředu, což je hlavně v první polovině závodu hodně těžké, je to boj o každou pozici a ,,loktuje“ se skoro pořád. A pelotonem zní velice často hodně nevybíravá slova v několika jazycích. Mě se dařilo být pořád v popředí a když se po jednom delším šotolinovém úseku vytvořila v čele silná 25 členná skupina, věděl jsem, že už nás nikdo nesjede. “ Čelní skupina vzorně spolupracovala a brzy si získala rozhodující náskok. Osud si pohrál s Tomášem asi 30 kilometrů před cílem, kdy měl defekt , naštěstí sparťanský mechanický vůz byl v tento moment 3. v koloně a po bleskurychlé výměně zadního kola se Tomášovi podařilo vrátit do čela závodu. Asi 15 kilometrů před cílem poodjeli z vedoucí skupiny 2 závodníci, nepodařilo se jim ale vytvořit výrazný náskok a 6 kilometrů před cílem byly dojeti. V posledním šotolinovém úseku se jelo na doraz, několik závodníků odpadlo a tak si to v závěrečném spurtu o vítězství rozdalo 18 borců, z vítězství se radoval Australan Zak Dempster z týmu Rapha- Condor. V cíli bylo klasifikováno v limitu 90 závodníků. Výsledky: 1. Zakkari DEMPSTER AUS RCS 4:09:56 2. Erwin DE KERF BEL +0 3. Marcin BIALOBLOCKI POL MPT +0 4. Jonathan MCEVOY GBR MPT +0 5. Jose RAMIREZ ESP +0 6. Tomas OKROUHLICKY CZE ASP +0 7. Llewwellyn KINCH GBR +0 8. Kasper Linde JORGENSEN DEN GLU +0 9. Lasse BOCHMANN DEN GLU +0 10. David CLARKE GBR EDR +0 .... 73. Tomas HRUBY CZ ASP + 14:55 závěrečný spurt: http://www.londoncyclesport.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3704:tesco-rutland-melton-international-cicle-classic-updated&catid=35:road-racing&Itemid=86 foto na: http://www.flickr.com/photos/infinity_photography_/sets/72157626394947105/show/ http://www.flickr.com/photos/britishcyclingphotos/5630881710/in/set-72157626522998888/ Ukázka fotek z fotogalerie (celkem 3x fotek):INFO: Celou fotogalerii k tématu naleznete zde: Fotogalerie/2011/anglie/ nebo Otevřít procházecí fotogaleriiVaše reakce:Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.-Přidat příspěvek
Ne - 11. Červen 2023, 21:42
urenrjrjkvnm
Email: s
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Toto je příspěvek č. 6959 - Reagovat
St - 14. Červen 2023, 19:15
urenrjrjkvnm
Email: sh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Toto je příspěvek č. 6972 - Reagovat
Tento článek má adresu
http://www.sparta-cycling.cz/clanek/433/tomas-okrouhlicky-6-v-zavode-12-uci-rutland-melton-classic Zpět na úvodní stranu: HOME, nebo do Archívu |
Sparta Junior
Všechny zprávy Cykloakademie
Všechny zprávy Sparty B ![]() Reakce u článků
Příspěvky z fóraNejnovější diskusní vlákno: Kniha hostů - stálé vlákno Zobrazit všechna vlákna ve fóru |